Liefdevol masseren vanuit je ♡

Gepubliceerd op 27 juli 2023 om 07:44

Liefdevol masseren vanuit je hart

 

Masseren doe je niet alleen met je handen, maar met je hele wezen vanuit liefdevolle intenties. Via je handen stroomt de liefde die je in je hart voor je kindje voelt. Baby's zijn sterren in het ontvangen van liefdevol aangeraakt worden. Ze genieten intens en het geeft ze een gevoel van blijdschap, geborgenheid en vertrouwen.

Je hart en je handen zitten  op dezelfde golflengte en zijn met elkaar verbonden. Masseren gaat veel verder dan de techniek en het kunstje. Je geeft een waardevolle massage als je in verbinding met je hart bent, aandachtig, toegewijd en in contact bent. Als je niet echt betrokken bent bij wat je doet dan blijft het effect van de massage minimaal.

Met massage is het net als met muziek: een violist moet  de techniek van het bespelen van zijn viool kennen. Dat vraagt veel oefenen en herhalen, maar de luisteraar wordt uiteindelijk geraakt door het gevoel dat de musicus in de muziek en de klanken weet te leggen.

Daarom heb je bij het leren van babymassage eerst aandacht voor technische zaken als de wijze van druk geven, de volgorde, het tempo, want het is belangrijk dat je op een goede manier babymassagetechnieken beheerst en gebruikt. Er is ook aandacht voor de theorie achter de technieken.

Heb je de basis onder de knie dan leer je luisteren naar je gevoel en pas je vanuit verbinding met jezelf en je kindje de technieken toe waaraan het op dat moment behoefte heeft. Uitgaan van je intuïtie is van cruciaal belang omdat de baby nog niet verbaal kan communiceren. Zo is de kans groot dat je baby meer en langer van jouw massage geniet.

Het is zo waardevol om jou hierin te mogen begeleiden. Het geeft mij veel voldoening om je te stimuleren nòg beter naar je hart te luisteren.

Een goed ontwikkelde  intuïtie is van onschatbare waarde voor het effect van de babymassage die je geeft. Je krijgt meer zelfvertrouwen en gaat hierdoor dagelijks meer ontspannen met je baby om.

Spreekt dit je aan en wil je alles leren om een goede babymassage te geven, dan is het volgen van een cursus bij mij the next step ♡

 

 

hier om een tekst te typen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.