Jaaaaa, baby yoga..... zo leuk!!!

Nee, de lotushouding gaan we je kindje niet leren :-)We doen op een veilige en ontspannen manier allerlei oefeningen, die op verschillende vlakken goed zijn voor baby's. Het is een combinatie van yoga oefeningen ( ook voor de ouder/ verzorger), babygym en spelmassage. Met de aangereikte houdingen, technieken en liedjes zullen jullie je vertrouwd gaan voelen met elkaar, waardoor de onderlinge band versterkt wordt. Je krijgt zo een schat aan mogelijkheden mee naar huis om samen bewust met elkaar te spelen en je kindje aandacht te geven. Elke baby heeft van nature drang tot bewegen en behoefte aan contact en geborgenheid. Het speelse karakter van de oefeningen draagt hieraan bij.

Zonzijden van baby yoga, plezier en ontspanning met z'n tweetjes, samen in beweging 

Helpt bij het verdiepen van de hechting, versterkt het gevoel van veiligheid en geborgenheid, helpt bij het elkaar leren kennen. Ik kan nog wel even doorgaan: het bevordert de mate van contact, stimuleert de basisvoorwaarden voor communicatie, zorgt voor diepe ontspanning, innerlijke tevredenheid, rust en harmonie. Zorgt voor veel plezier en vrolijkheid:-)

Ook zijn er fysieke voordelen. Laat ik er een paar noemen: de oefeningen werken kalmerend. Baby yoga heeft een positief effect op groei, psychomotorische ontwikkeling, spijsvertering, doorbloeding en weerstand. De motorische vaardigheden ontwikkelen zich. De spieren worden sterker en soepeler, de ademhaling verdiept zich, het lichaamsbewustzijn ontwikkelt zich sneller.

Zijn er ook positieve effecten van baby yoga voor de ouder/ verzorger?

Je kunt je vast voorstellen dat er ook voordelen zijn voor jou als ouder/ verzorger. Ook voor vaders superleuk om op een actieve betrokken te zijn bij hun kindje:

- Je leert met je kindje vanuit innerlijke rust en een liefdevol bewustzijn om te gaan

- Baby Yoga geeft je handvatten om je baby te kalmeren en een sterke band op te bouwen

- Helpt je om je baby nog beter te 'verstaan'.

- Geeft je ontspanning en plezier, je wordt je bewust van het effect van aanraking en beweging

- De yoga oefeningen versterken je eigen fysieke gezondheid

- Stimuleert momenten van rust en volledige, kwalitatief rijke aandacht voor je baby