Babymassage in hartje Rotterdam

Welkom bij DoulaBela, the place to be in Rotterdam centrum voor het geven van een serieuze holistische Shantala babymassage in een gemoedelijke, warme sfeer. In een groepje van maximaal vijf baby'tjes of liever individueel? Het is allemaal bespreekbaar.

De magie van liefdevolle aanraking

Bij DoulaBela leer je hoe je als ouder je baby zelf kunt masseren met als resultaat beter slapen, minder darmkrampjes, minder huilen,  meer ontspanning en meer in verbinding. Ook kindjes met een voorkeurshouding kunnen gebaat zijn bij babymassage. En niet te vergeten je pasgeboren kindje. Ook hem/ haar helpen we landen en zich geborgen en welkom te voelen met speciale prikkelarme massagetechnieken. Denk ook aan baby'tjes die ongewild een geboortetrauma hebben opgelopen en daar gevolgen van ondervinden. ( Vacuümverlossing, keizersnede, navelstreng om het nekje) Door daarbij stil te staan met babymassage, erken je de gevolgen en help je met de verwerking.  Baby’s en kinderen die gemasseerd worden door hun ouders krijgen de kans hun spanningen en angsten beter los te laten. Zij leren vertrouwen opbouwen in hun lichaam en zichzelf.

Heb jij je al eens verdiept in de fantastische zonzijden van babymassage?

Voordat baby's leren praten, communiceren zij door lichaamstaal. Vanaf de geboorte heeft je kindje al heel wat te vertellen. Van wrijven in de oogjes wanneer het moe is tot het ballen van de vuistjes bij pijn of inspanning, je baby'tje heeft allerlei manieren om jou te vertellen hoe het zich voelt.

Als ouder ken je intuïtief en instinctief de kracht van aanraking. Als je baby huilt, is een van de eerste dingen die je doet, je kindje oppakken, knuffelen of troostend over zijn ruggetje wrijven. Het liefdevol en holistisch leren masseren van je baby zou zomaar een fijn verlengstuk kunnen zijn van deze natuurlijke impuls.
Ik kan je als docent babymassage allerlei technieken aanleren, waardoor je kindje extra tevreden en lekker in zijn velletje komt te zitten. 

Wat bereik je allemaal door babymassage?

Babymassage, volgens de befaamde, holistische principes van Miranda van Kester, heeft niet alleen veel zonnige effecten op de baby, maar ook op jou als ouder. Voor nu maar ook voor in de toekomst. Masseren is zo leuk om te doen. Je zult merken hoe heerlijk je kindje het gaat vinden om gemasseerd te worden. Het maakt de overgang van de veilige moederschoot naar leven in de wereld zachter. Je komt tegemoet aan de behoefte aan intimiteit, geborgenheid en lichamelijk contact. Mijn holistische visie staat steeds centraal: het Griekse holon of holos, dat heel betekent. Alles is met elkaar verbonden, lichaam en geest kunnen niet los van elkaar gezien worden.

Meer ontspanning

 Tijdens de massage geef je je kind de gelegenheid te landen, de overgang van de buik naar een leven hier op aarde zachter te doen verlopen, leer je je overprikkelde baby spanningen los te laten. Babymassage stimuleert de aanmaak van het knuffelhormoon Oxytocine wat zelfvertrouwen geeft en vrolijk en ontspannen maakt. Het remt de aanmaak van het hormoon Cortisol, dat stress veroorzaakt.

 

Meer verbinding

Elk kindje is anders. Door babymassage leer je je kindje goed kennen, het zal vanaf dag één de liefdesband versterken en het verdiept de band tussen jou en je baby. Hechting is een basisbehoefte van ieder mensenkind. Je baby ontwikkelt een gevoel van eigenwaarde, voelt zich veilig en beschermd. De verbinding die je baby ervaart, zal het helpen stevig in de wereld te staan als het opgroeit. Baby’s en kinderen die gemasseerd worden door hun ouders kunnen hun spanningen en angsten beter loslaten. Zij leren vertrouwen opbouwen in hun lichaam en zichzelf.

Beter slapen

Door de ontspanning tijdens en na de massage, door een goede gronding en doordat je baby meer in zichzelf keert, zal hij sneller in slaap vallen. Je kleintje slaapt over het algemeen dieper en langer na een massage.  Hierdoor kan je kindje alle prikkels van de dag beter verwerken. Dit levert een positieve bijdrage aan zijn gemoedstoestand. Ook komt het de lichamelijke en emotionele ontwikkeling ten goede.

Minder kwaaltjes

Massage vermindert allerlei babykwaaltjes (darmkrampjes, voorkeurshouding, overstrekken, pijn door doorkomende tandjes en de gevolgen van een verkoudheid). De massage zorgt voor ontspannen spieren en een betere doorbloeding. Je baby zal zich door een steeds terugkerende massage beter leren ontspannen. Deze effecten hebben een positieve invloed op het verminderen van babykwaaltjes.

Minder huilen

Massage brengt je kindje in contact met zijn eigen lichaam. Als hij zijn lichaam bewust voelt, zit hij letterlijk beter in zijn vel. Je baby zal zich minder alleen voelen, omdat je gehoor geeft aan de behoefte aan contact. Het zorgt er ook voor dat de baby meer ontspannen is en beter slaapt. Hierdoor zal je baby over het algemeen minder huilen.

Beter immuunsysteem

Massage stimuleert een belangrijk ‘verdedigingsmechanisme’ van het lichaam tegen infecties. Het is wetenschappelijk aangetoond dat massage de aanmaak van witte bloedcellen bevordert. Deze cellen bestrijden schadelijke invloeden van buitenaf. Door het masseren van je baby wordt er minder Cortisol (stresshormoon) aangemaakt en is hij meer ontspannen. Hierdoor werkt het immuunsysteem beter.

Ontspanning bij onrust, spanningen en overstrekken

Baby’s kunnen last hebben van o.a. de volgende spanningen:

  • Ze raken gefrustreerd omdat ze meer willen dan ze kunnen;
  • Baby’s voelen zich eenzaam in hun bedje;
  • Ze kunnen door allerlei nieuwe indrukken overprikkeld zijn;
  • Er is nog onverwerkte ‘stress’ van de bevalling.

Met massage zullen deze spanningen het lichaam kunnen verlaten. Gespannen baby’s kunnen over het algemeen minder hebben, waardoor de baby in een vicieuze cirkel terecht komt. Babymassage doorbreekt die cirkel!

Verbeteren van de ademhaling

De ademhaling wordt door massage gelijkmatiger en meer ontspannen.

Ontwikkelen van de tastzin

Het belangrijkste tastorgaan is de huid. Via de huid ervaar je liefdevolle aanraking, hitte, kou, pijn, maar ook hoe kleertjes aanvoelen. Voor een baby is dit allemaal nieuw. Ook leert het door massage de grenzen van het eigen lichaam kennen. Stapje voor stapje ontdekken ze dat ze beentjes, voetjes, armpjes en handjes hebben.

Groei van de baby

Onderzoeken hebben uitgewezen dat een baby die regelmatig gemasseerd wordt meer groeihormoon in het bloed heeft. De spierontwikkeling zal hierdoor bevorderd worden.

Stimuleren van de bloedsomloop

Aanraking stimuleert de bloedsomloop. Hierdoor wordt de doorstroming in de lymfevaten bevorderd, waardoor afvalstoffen sneller afgevoerd kunnen worden.

 

Ook fijn te weten:

Werd je kindje te vroeg geboren? Uit onderzoek is gebleken dat effecten van babymassage op de ontwikkeling spectaculair zijn. Te vroeg geboren baby's, die gemasseerd worden, al is het maar twee keer per dag een kwartiertje, nemen sneller toe in gewicht, zijn actiever, alerter en maken beter contact met hun ouders. Ook kunnen zij sneller uit het ziekenhuis ontslagen worden.

Zijn er ook positieve effecten van babymassage voor de ouder/ verzorger?

Ja zeker:-)))

Meer ontspanning

Je zult als ouder helemaal rustig worden tijdens het masseren van je kindje. Dat komt o.a. omdat massage heel mindful is, het brengt je in het ‘Nu’. Masseren is niet alleen maar geven, je krijgt er ook iets voor terug. Na een massage voel je je helemaal ontspannen. Met het masseren van je kleintje creëer je een fijn moment van rust in deze hectische tijd. 

Meer verbinding

Babymassage zorgt ervoor dat je goed verbonden raakt met jezelf. Massage begint daar namelijk mee: met verbinden met jezelf. Dit doe je met wat simpele ontspanningsoefeningen en door een goede gronding. Als we goed verbonden zijn met onszelf, staan we in onze kracht en hebben we meer zelfvertrouwen. Hierdoor kan je op een dieper niveau contact maken met je baby.

Begrijpen lichaamstaal

Ik had het al even over lichaamstaal. Doordat je als ouder  je kindje tijdens de massage in alle rust kunt observeren leer je je baby goed kennen. Zo kun je  goed de grenzen  van je baby en zijn bedoelingen leren kennen, waardoor het zich begrepen en geliefd voelt . Via je handen zal je kindje je liefdevolle intenties gaan ontvangen.

Ontwikkeling intuïtie

Tijdens de massage wordt je intuïtie verbeterd omdat masseren heel mindful is. Je krijgt handreikingen om zelf ontspannen, goed gegrond en verbonden met jezelf te zijn.  Tijdens het masseren leer je te vertrouwen op je intuïtie. Dat is nodig om in te kunnen spelen op de massagebehoefte van je baby. Ook in het dagelijks leven zal je als ouder steeds meer je (vader/moeder)gevoel gaan volgen. Het brengt je in het ‘Nu’.

Meer zelfvertrouwen

Omdat je als ouder door het geven van Babymassage voelt dat je heel veel voor je kindje kunt betekenen, wordt je gevoel van eigenwaarde groter.
Als je je baby'tje masseert, zal je ook ervaren dat je (onbewust) goed reageert vanuit je eigen intuïtie. En doordat je de lichaamstaal van je kindje beter leert begrijpen, zorgt dit alles voor meer zelfvertrouwen.

Meer troeteltijd

Babymassage is een moment van bewust samen de tijd doorbrengen. Het is ongelofelijk je te realiseren hoe snel de babytijd voorbij vliegt. Dus juist in deze tijd is troeteltijd of kwalitijd :-) essentieel. Voor je baby zijn deze momentjes van mindfulness van onschatbare waarde, omdat het zich op een diep niveau gezien en gehoord voelt. De rust en aandacht bevestigen hierbij zijn gevoel van: "Ik mag er zijn. Ik ben welkom op deze aarde. Ik voel me veilig." Hoe fijn is het je baby dit besef als cadeautje mee te geven?

Reviews van moeders:

Janey: "Het is ontzettend waardevol om vier weken lang, een paar uurtjes per week even ècht stil te staan bij de verbinding met je kindje. 9 Maanden lang heb je de verbinding werkelijk kunnen voelen. Als je baby'tje er eenmaal is, kan het soms zoeken zijn om dat gevoel weer in het hier en nu te voelen. Door middel van babymassage maak je weer even ècht contact  en kan je baby tot rust komen in een drukke wereld vol prikkels. Wat is er nu fijner dan de liefde te voelen stromen door de warme geborgen aanrakingen van je mama of papa? En ook zo fijn, mijn baby slaapt nu 's nachts door."

Denise: "Elizabeth leert je in een fijne en veilige omgeving met een klein clubje de beste technieken aan. Daarnaast sta je wekelijks ook even stil bij hoe je jezelf voelt als ( nieuwe) ouder en is er altijd tijd om te verbinden en kletsen met de andere ouders."

Lisa: "Het voelde als een verrijking om dit aan mijn kindje te kunnen bieden. Wekelijks genieten we samen nog van de babymassage die ik hem nu thuis zelf kan aanbieden dankzij Elizabeth."

Mirjam: "Het was heel fijn! Elizabeth brengt zo'n fijne energie mee."

Elzine: "Mijn kindje is nu meer ontspannen en poept daardoor elke dag in plaats van één keer per week. Daardoor heeft ze minder buikkrampjes."