“When you change the way you view birth, the way you birth will change.”

Hi, ik ben Elizabeth van Driel, moeder van, spraak-/ taal-/ gehoorspecialist, geboortefotograaf, A- docent babymassage, schrijver en of het niet op kan ben ik inmiddels ook GeboorteDoula en doe ik de specialisatie tot Rouw en Verlies Doula bij In Bloei, docent Laurina Cerredo, expert op dit vlak. Ik heb veel levenservaring, misschien niet vreemd gezien mijn leeftijd, maar dat maakt dat mensen zich snel vertrouwd en in ons contact gezien, begrepen en gehoord voelen.

Zijn jullie/ Ben je (een) aanstaande ouder(s), die graag emotionele en praktische ondersteuning krijgen/ krijgt tijdens de zwangerschap en de geboorte van jullie/ jouw kindje. Ik zal consistent, liefdevol en in rust samen met jou en je eventuele partner je wensen in kaart brengen en helpen uitvoeren, zodat je vanuit kracht voldaan kunt terugkijken op de zwangerschap en de geboorte van je/ jullie kindje. Mannen weten beter hun regie te pakken in hun rol als ondersteuner bij het geboorteproces.

Wist je dat je door het betrekken van een doula minder kans op medisch ingrijpen hebt?

Het is wetenschappelijk aangetoond dat de continue ondersteuning van een Doula grote positieve effecten heeft op de bevalling en de beleving hiervan:

  • 45% minder kans op een keizersnede
  • 25% kortere bevaltijd
  • 50% minder gebruik van synthetische oxytocine
  • 31% minder verzoeken om pijnstilling
  • 60% minder verzoeken om een ruggenprik
  • 34% minder kunstverlossing (vacuumpomp)

Cochrane – onderzoek (2017) en The Doula Book van  (2012) door Marshall H. Klaus en John H. KeKennell

Daar word je stil van...

 

Wat ik aanbied:

- een vrijblijvend kennismakingsgesprek

- twee verkennende en verdiepende ontmoetingen tijdens de zwangerschap, waarin we onderzoeken hoe ik jou ( en je partner) fysiek en emotioneel optimaal kan bijstaan. Er is aandacht voor tools en technieken om je in een optimale flow en bevallingsbubbel te helpen en houden, waardoor de geboorte en uitdrijving optimaal kunnen vorderen.

- Tijdens de bevalling ben ik aan je zijde, sterker nog: ik sta vanaf week 38 van de zwangerschap voor je op wacht

- We blikken samen terug op de geboorte tijdens een (kraam) bezoek. Alles op zijn tijd :-)

- Ik schrijf een verslag van het verloop van de geboorte. Dat nemen we samen door.

Heb je vragen over mijn aanbod als Doula, bijvoorbeeld over mijn extra aanbod als geboortefotograaf en het tarief dat ik hanteer? Stuur me een berichtje ♥

Reacties:

Iris: "Hii Elizabeth, wij willen jou allereerst super erg bedanken dat je bij de geboorte van ons mooie meisje was. Wij vonden jou aanwezigheid heel erg fijn! 💕"

Egle: "Thank you for your support during this difficult but magical time."

Obstetrie verpleegkundige Sophia zkh: "Ik vond de samenwerking met Elizabeth één van de fijnere samenwerkingen die ik heb gehad met doula's."

Een superleuk interview met Dawn van Seijst, mijn Engelse vriendin en collega van het prachtige bedrijf www.tinyexpat.nl dat ( aanstaande) ouders de weg wijst in wat Nederland te bieden heeft op het gebied van zwangerschap, geboorte en ouderschap van het jonge kind. Ik vertel in mijn houtje touwtje Engels, wat ik als geboortedoula te bieden heb: