Keuzestress.... babymassage of baby yoga?

Gepubliceerd op 23 juli 2023 om 10:49

Babymassage en Baby Yoga: Heb je van beide gehoord, maar weet je niet zeker wat het beste bij jou en je kleintje past? Hier bespreken we de belangrijkste verschillen:

 

Wat is babymassage? “Tussen handen en hart”

Bij de cursus babymassage van Babymassage010 verwelkom ik baby’s in de leeftijd vanaf ongeveer 6 weken totdat ze bijna kunnen kruipen. De intieme lessen voor maximaal 4 verzorgers/ baby’s zijn perfect om te leren in overgave samen te ontspannen en om samen een ​​band op te bouwen. Je baby, die nog maar kortgeleden zijn avontuur op aarde begonnen is, zal genieten van de liefdevolle aanrakingen, die hem/ haar een gevoel van geborgenheid geven. Door jouw handen als boodschappers van je hart.

Holistische babymassage, waarbij we ernaar streven jou en je kindje als geheel te zien, helpt je kindje landen, zich te verbinden, zich te ontspannen en te hechten, maar ook zijn grenzen aan te geven, waardoor je helpt een stevige veilige basis te leggen voor zijn/ haar persoonlijke ontwikkeling. Het is daarnaast ook goed voor de doorbloeding, het immuunsysteem, de lichamelijke en geestelijke groei. Alles vanuit een optimale verbinding met je zelf. We doen namelijk ook meditatieoefeningen om in het hier en nu te zijn, samen met je kindje.

Elke baby en ouder kan op individuele basis te maken hebben met kwaaltjes. Babymassage biedt mogelijkheden te ondersteunen bij bijvoorbeeld darmkrampjes, onrustig slapen, overprikkeling, overstrekken, voorkeurshouding. En wat te denken van de Slaap Lekker of Commodemassage? Heel fijn om te doen als je kindje een drukke dag heeft gehad. Je helpt hem/ haar de indrukken van de dag los te laten en ontspannen naar dromenland te gaan.

Voordelen van babymassage. Helpt:

 • je om een ​​band met je baby op te bouwen, te ontspannen
 • je baby bij kwaaltjes
 • bij het stimuleren van lichamelijke functies

 

Wat is babyyoga? “Ontspannen en plezier voor twee”

Bij de cursus baby yoga verwelkom ik baby’s in de leeftijd vanaf 3 maanden oud totdat ze bijna kunnen lopen. Yoga heeft een positief effect op zowel de fysieke als de mentale ontwikkeling van baby's, maar in de eerste plaats op de relatie tussen verzorger en kind. We gebruiken liedjes/ versjes en speciaal ontwikkelde babyyoga-reeksen. We zoeken bewust oogcontact. Er worden ook eenvoudige postnatale yoga oefeningen voor moeders opgenomen in mijn lessen als een zachte herintroductie tot beweging na de geboorte. Er is veel ruimte voor ontspanning en plezier met elkaar. Er zullen ook momentjes van interactie zijn tussen de baby’s. We eindigen altijd weer in ontspanning om te voorkomen dat de kindjes overprikkeld naar huis vertrekken. Je hoeft geen eerdere yoga-ervaring te hebben om deel te nemen!

Voordelen van babyyoga:

 • Babyyoga helpt het fysieke lichaam te versterken en soepel te houden
 • Helpt baby’s in contact te zijn en te ontspannen
 • Draagt ​​bij aan de taalontwikkeling
 • Heerlijk uurtje quality time, met spelletjes die je thuis kunt herhalen

 

Massage als yoga delen de volgende voordelen...

 • Helpt de balans en harmonie van het lichaam.
 • Helpt baby's om van reflex naar vrijwillige en bewuste bewegingen te gaan ( lichaamsbesef).
 • Stimuleert alle zintuigen.
 • Verbetert de communicatie tussen jou en je baby.
 • Geeft je als verzorger zelfvertrouwen en een kans je kindje beter te leren kennen
 • Aanraking draagt ​​bij aan de ontwikkeling van het zenuwstelsel en een gevoel van geborgen en geliefd zijn.
 • Verhoogt het vermogen van baby's om toekomstige uitdagingen het hoofd te bieden.
 • Verdieping van de verbinding en de hechting tussen ouder/ verzorger en kind

Baby yoga is meer gericht op fysieke reeksen en bewegingen voor ontwikkeling op maat en maakt gebruik van versjes en liedjes: plezier en ontspanning voor twee. Babymassage richt zich meer op verdieping, liefdevolle aanraking en ontspanning.

Best lastig om het verschil uit te leggen, merk ik. Ik hoop toch dat ik daarin geslaagd ben. Kom je er niet uit, neem dan contact met mij op. Ik ben van harte je vraagbaak en zal mijn best doen je te helpen in je keuze. Maar misschien hoef je helemaal niet te kiezen en doe je eerst 4 lesjes babymassage en stoom jij of je partner daarna door naar de cursus baby yoga:-) Ook superleuk en vaak besloten door andere ouders.

En weet: baby’s houden van herhaling, dus voordat je het weet, ben je het gehele eerste levensjaar van je kindje samen onder de pannen en creëer je met een uurtje baby yoga per week keer op keer plezier voor twee. Hierdoor breng je op een kwalitatief hoog niveau tijd door met je kindje en de andere kleintjes ♥

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.