Baby Yoga

Gepubliceerd op 18 juli 2023 om 16:11

 

Baby Yoga??? 🀎

Mijn kind kan nog niet eens lopen en jij begint nu al over baby yoga? Jazeker! Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met yoga en dus lees je in deze blog alles over de voordelen van baby yoga: ontspanning en plezier voor 2, samen bewegen met je kleine schatje 🀎

Wat is baby yoga?

Baby yoga is een speelse en gezonde bewegingsvorm voor kinderen tot ongeveer 1 jaar oud, tot ze bijna kunnen lopen, zeg maar. Het is een manier om je baby soepel te houden, om je kindje zichzelf te laten ontdekken en om het contact tussen jou en je baby te versterken.

Baby yoga bestaat o.a. uit:

 • Massage
 • Door jou met versjes/ liedjes begeleide lichamelijke oefeningetjes
 • Eenvoudige Yoga Oefeningen voor jouzelf in contact met je kindje

Je kunt ermee beginnen vanaf het moment dat je baby ongeveer 9 weken oud is totdat hij of zij bijna loopt.

Waarom baby yoga?

Het klinkt misschien vreemd, maar ook baby’s kunnen al stress hebben of overprikkeld raken. Als zij honger of dorst hebben, pijn of jeuk ervaren, maar ook als zij het te koud of te warm hebben of als zij na een drukke dag overprikkeld zijn geraakt, zijn baby'tjes niet in staat om hier zelf iets aan te doen. Daarbij komt dat de gemiddelde ouder het tegenwoordig veel drukker heeft dan vroeger en dat stress in onze samenleving nu eenmaal veel voorkomt. Baby’s krijgen dit hoe dan ook mee. Met baby yoga kan je je kindje helpen te ontspannen.

Hoe doe je baby yoga?

Fysieke oefeningen

De fysieke oefeningen kan je baby natuurlijk nog niet zelf doen. Jij doet de yoga samen met je baby door hem/haar op een bepaalde manier te bewegen. Je pakt bijvoorbeeld de armpjes of beentjes en doet daar oefeningen mee begeleid met een eenvoudig versje of liedje. Of je legt je baby op je benen en doet vervolgens zelf een yogaoefening. Zo beweeg je dus samen.

 Massage

De massage doe je door je baby zacht en rustig over het hele lichaam te masseren. Bij baby yoga leer je hoe je dit precies moet doen en hoe je dit vervolgens ook thuis kunt toepassen.

Een paar dingen zijn heel belangrijk bij baby yoga en zullen in de lessen, die ik geef, aandacht krijgen. We gaan ons focussen op:

 1. Goed contact met de baby maken, door hem/haar rustig aan te raken en oogcontact te zoeken
 2. Zacht met je baby te praten en vertellen wat je gaat doen
 3. Goed bewegen en mee ademen. Zo vergroot je de kans dat je baby er helemaal in kan meegaan
 4. Het rustig opbouwen van het aantal bewegingen.

Wat zijn de voordelen van baby yoga?

Met baby yoga:

 • leert je baby al vroeg met stress om te gaan en blijft je hij/ zij lichamelijk soepel(er) en sterk(er)
 • wordt je baby meer ontspannen en leert je baby al vroeg om zich open te stellen en contact te maken
 • leer jij je baby beter kennen: wat vindt hij/zij wel of niet fijn? Waar heeft hij/zij behoefte aan?
 • wordt de ontwikkeling van o.a. de spijsvertering, hersenen, bloedsomloop en het zenuwstelsel van je kindje gestimuleerd.

Baby yoga by babymassage010 in House of Birth, Rotterdam

Heb ik  je een helder beeld gegeven van wat baby yoga  is? Hopelijk inspireert het jou een cursus te komen doen in de heerlijke studio van House of Birth. Plezier verzekerd! Het leuke aan baby yoga doen in een groepje is de interactie tussen de baby’s, die er als vanzelf ontstaat 🀎

πŸ€Žβ€οΈπŸ©·πŸ’—πŸ’“πŸ’—πŸ©·β€οΈπŸ€Žβ€οΈπŸ©·πŸ’—πŸ’“πŸ’—πŸ©·β€οΈπŸ€Ž

 

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.