Geboorteverhaal in beeld

Gepubliceerd op 1 oktober 2023 om 11:42

Tegen de stroom in van klinisch geregisseerde bevallingen door mannelijke gynaecologen,  pakken steeds meer aanstaande moeders de regie terug door geboorteplannen te maken, te onderzoeken wat er mogelijk is om hun kind liefdevol en zacht de overgang van de veelal  paradijselijke buik naar de wereld te laten maken.

Eigende jij je de ervaring van de bevalling toe? Had jij een verloskundige of doula met wie je je jouw wensen kon bespreken? Liep het toch niet helemaal als je hoopte?  Door met andere moeders je ervaringen over je bevalling te delen, wordt er ruimte gecreëerd voor anderen om ook open te zijn of hun hart te luchten. Het draagt bij aan het gevoel van herkenning en er niet alleen in te staan. Het gaat tochniet alleen om de opgepoetste, shiny versies van hun verhalen, maar juist ook om de rauwe, complexe en soms pijnlijke of verdrietige waarheid van je ervaringen rond de geboorte en de gevolgen voor het beginnend moederschap.

Het hoeft niet, maar je verhaal delen met elkaar en met de volgende generatie helpt je alles een plek te geven en te komen tot verwerking en aanvaarding. Je veroorzaakt een rimpeleffect dat misschien nog generaties lang op een positieve en verbindende manier zal doorwerken. Je kunt erover praten, je kunt het geboorteverhaal  opschrijven of je kunt mij vragen als geboortefotograaf om jullie geboorte respectvol in beeld te brengen. Daarmee geven de onvergetelijke beelden jou en je gezin de kans steeds terug te blikken op deze unieke gebeurtenis: de geboorte van je kind.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.